Україна приєдналася до європейської транспортної мережі TEN-T

П'ятниця, 24 листопада 2017, 18:13

Україна та Європейський Союз підписали документ "Взаєморозуміння високого рівня про поширення індикативних карт Європейської транспортної мережі TEN-T на Україну".

Про це у своєму Twitter повідомив глава МЗС України Павло Клімкін.

"Щойно підписав Взаєморозуміння високого рівня про поширення карт Транс’європейської транспортної мережі (TEN-T) на Україну. Важливий крок для подальшої інтеграції транспортних мереж України та ЄС - тепер будемо в європейській мережі", - написав він.

Як повідомляє УНІАН, Україна стала частиною загальноєвропейської транспортної мережі. В напрямку України проходять два коридори: коридор Рейн-Дунай через водні шляхи Майну і Дунаю, з важливим відгалуженням від Мюнхена до Праги, Жиліни, Кошице і до українського кордону; середземноморський коридор, який пролягає від Піренеїв у напрямку угорсько-українського кордону.

Рішення про поширення TEN-T на сусідні з ЄС країни, в тому числі на Україну було ухвалене 21 червня 2016 року в Роттердамі міністрами транспорту країн Євросоюзу, "Східного партнерства" та Європейською комісією.

9 жовтня 2013 року в Люксембурзі було прийнято спільну декларацію "Майбутнє співробітництво у сфері транспорту в рамках "Східного партнерства", якою схвалено карти транспортної регіональної мережі "Східного партнерства", що демонструють поєднання країн "Східного партнерства" між собою та з державами ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.