В Росії прийняли закон про іноземних агентів для ЗМІ через "утиски" RT та Sputnik в США

Субота, 25 листопада 2017, 17:14

Президент Росії Володимир Путін підписав закон про статус іноземного агента для ЗМІ у відповідь на "утиски" російських RT та Sputnik в США.

Відповідний документ опубліковано на офіційному порталі правової інформації РФ.

Як відомо, закон був прийнятий Держдумою РФ 15 листопада та затверджений Радою Федерації РФ 22 листопада.

Положення закону дозволяють визнати ЗМІ "іноземним агентом", якщо воно отримує фінансування з-за кордону.

Раніше повідомлялося, що такі ЗМІ, як CNN, "Голос Америки", Радіо Свобода та інші можуть отримати статус іноземних агентів в Росії.

Нагадаємо, Міністерство юстиції Сполучених Штатів Америки звернулося до російської телекомпанії RT, раніше Russia Today, з пропозицією зареєструвати американське відділення мовника як "іноземного агента".

Як відомо, в оприлюдненому в січні звіті американських спецслужб ішлося, що Росія втрутилася в президентські вибори 2016 року. Окремо в цьому звіті названий телеканал RT, який фахівці вважають "головним інструментом міжнародної пропаганди Кремля". У документі вказано, що RT America "позиціонує себе як американський канал і навмисно намагається приховати будь-які юридичні зв’язки з російським урядом".

Після цього президент Росії Володимир Путін назвав дії США щодо російських RT та Sputnik "атакою на свободу слова" і попередив про "дзеркальну" відповідь Москви.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.