Партія Меркель погодилась на створення коаліції із соціал-демократами

Понеділок, 27 листопада 2017, 10:26

Християнсько-демократичний союз Німеччини, очолюваний канцлером Ангелою Меркель, ухвалив рішення провести переговори про формування коаліції з Соціал-демократичною партією.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

У неділю Меркель та кілька лідерів ХДС зібралися в Берліні, щоб сформулювати план подальших дій щодо формування уряду.

Після чотирьох з половиною годин обговорення, чиновники ХДС заявили, що вони погодились спробувати сформувати новий альянс з СДПН, щоб знову утворити "велику коаліцію".

"Ми маємо твердий намір створити ефективний уряд. Ми твердо віримо, що це не буде уряду меншості, а буде союз з парламентською більшістю. Це велика коаліція", - сказав голова федеральної земилі Шлезвіг-Гольштейн Даніель Гюнте.

Голова Християнської соціалістичної партії - баварської сестринської партії ХДС – також висловився  за "велику коаліцію".

"Альянс консерваторів та СДПН є найкращим варіантом для Німеччини - все-таки краще, ніж коаліція з Вільними демократами та Зеленими, нові вибори чи уряд меншості", -  сказав Хорст Зеєгофер.

Як відомо, блок Ангели Меркель, партії "Зелені" та "Вільні демократи" не домовилися про формування коаліції після місяця переговорів, після чого у Бундестазі заговорили про можливість перевиборів у Німеччині до Великодня.

Раніше Соціал-демократична партія Німеччини заявила, що готова провести переговори з іншими партіями щодо формування коаліції і виходу з політичної кризи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.