Італія готується запровадити "веб-податок" на цифрові послуги

Понеділок, 27 листопада 2017, 14:18

Бюджетний комітет Сенату Італії схвалив пропозицію запровадити 6-відсотковий податок на цифрові продажі.

Про це повідомляє The Local.

Згідно з пропозицією, фіксована ставка податку буде застосовуватися до продажу цифрових послуг, таких як онлайн-реклама. Наприклад, якщо італійська компанія купує рекламу у корпорації Google, 6% вартості продажу буде стягнено та сплачено італійській податковій установі.

Міністерство фінансів Італії пообіцяло до квітня 2018 року визначити точний перелік послуг, які будуть оподатковуватися.

У міністерстві вже зазначили, що сільськогосподарські компанії та ті, хто працюють за єдиною ставкою податку та невеликі платники податків будуть звільнені від сплати.

Очікується, що так званий "веб-податок" набере чинності з січня 2019 року і принесе додаткові 114 мільйонів євро на рік у бюджет Італії.

Італія є однією з кількох країн, які закликають Євросоюз реформувати механізм оподаткування високотехнологічних корпорацій, таких як Google та Facebook, стверджуючи, що компанії повинні сплачувати певний відсоток доходів, які вони отримують у європейських країнах.

В даний час компанії сплачують податок на прибуток і можуть сплачувати його країнах з найбільш сприятливою ставкою податку та платять мінімальні податки навіть у країнах, де вони здійснюють значні продажі.

Італія може бути першою європейською країною, яка запровадить подібний податок. Франція, Німеччина та Іспанія також розглядають ймовірність внесення подібних зміну у національне законодавство.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.