У Німеччині пенсіонера оштрафували на 35 євро за відпочинок на зупинці

Понеділок, 27 листопада 2017, 16:09

У німецькому Дюссельдорфі 85-річному пенсіонеру виписали штраф на 35 євро за те, що він протягом декількох хвилин відпочивав на автобусній зупинці.

Про це повідомляє Rheinische Post.

Лист, направлений пенсіонеру, опублікував його знайомий у соцмережі. Він повідомив, що літній чоловік страждає на деменцію, тому коли вигулював свого собаку, ненадовго присів на зупинці для перепочинку. Пенсіонер просидів там 8 хвилин.  

"Ви використовуєте споруду, що належить до системи громадського транспорту, не за призначенням, а як місце для відпочинку", - ідеться у документі, в якому зазначається, що зупинку можуть використовувати тільки ті, хто користується громадським транспортом. Чоловіку виписали штраф у 35 євро.

Представниця міської влади повідомила у коментарі виданню, що поширений у соцмережі документ про штраф справді реальний. Ймовірно, що службовці, які здійснюють контроль на зупинок, могли прийняти  чоловіка за безхатченка чи алкоголіка.

У міській владі переконують, що достатньо короткого зустрічного позову, аби штраф було скасовано. "Якщо цей чоловік просто потребував відпочинку, то це, звичайно, нормально", - пояснила речниця міської адміністрації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.