Меркель готова утворити коаліцію з соціал-демократами

Понеділок, 27 листопада 2017, 16:51

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель підтвердила своє бажання створити велику коаліцію з Соціал-демократичною партією Німеччини.

У своїй заяві після зустрічі з іншими лідерами ХДС у понеділок, 26 листопада, Меркель підкреслила, що як всередині країни, так і в світі очікують "дієздатної" Німеччини зі стабільним урядом, повідомляє Deutsche Welle.

 "Саме тому ми готові розпочати переговори з СДПН", - заявила вона.

Канцлерка Німеччини очікує, що переговори із соціал-демократами будуть "серйозними, активними та чесними". Основою переговорів для ХДС стане виборча програма партії.

Проте Меркель не стала уточнювати конкретні умови для створення коаліції перед початком переговорів. Лідерка ХДС, однак, підкреслила, що формування уряду не буде можливим без певних компромісів.

Як повідомлялось, християнсько-демократичний союз Німеччини, очолюваний канцлером Ангелою Меркель, ухвалив рішення провести переговори про формування коаліції з Соціал-демократичною партією.

Як відомо, блок Ангели Меркель, партії "Зелені" та "Вільні демократи" не домовилися про формування коаліції після місяця переговорів, після чого у Бундестазі заговорили про можливість перевиборів у Німеччині до Великодня.

Раніше Соціал-демократична партія Німеччини заявила, що готова провести переговори з іншими партіями щодо формування коаліції і виходу з політичної кризи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.