Прем'єр Молдови відповів Додону на пропозицію зближення з РФ

Понеділок, 27 листопада 2017, 18:48

Прем'єр Молдови  Павло Філіп назвав реакцію президента Ігоря Додона за підсумками саміту "Східного партнерства" популістською і такою, що викликає розчарування.

Про це повідомляє NewsMaker.

"Пан Додон останнім часом все більше перебуває з візитами в Росії і, можливо, саміт" Східного партнерства" звідти виглядав інакше. Або, можливо, успіх цього заходу змусив його зробити маніпуляційні заяви, щоб знизити позитивний ефект", - заявив Філіп.

Молдовський прем’єр закликав Додона не розпалювати конфлікт між Молдовою і її партнерами.

"Якби президент хотів зробити щось хороше для Республіки Молдова, він перестав би наговорювати на власну країну і відмовився б від спроб розпалити конфлікт між Молдовою і її партнерами, хто б це не був - США, ЄС або Російська Федерація", - зазначив Філіп.

У своїх оцінках брюссельського саміту Ігор Додон стверджує, що європейці розчарувалися в Кишиневі, а шанси Молдови на вступ до ЄС близькі до нуля.

У своїй заяві Додон дякує європейцям за підтримку, але пропонує всім визнати, що Молдова повинна проводити зважену зовнішню політику, а влада країни повинна повернутися до реального стратегічного партнерства з Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.