Кулеба: Заява Берліна на підтримку Ягланда не означає, що ми втрачаємо союзників

Вівторок, 28 листопада 2017, 13:07

Постійний представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба вважає, що заява уряду Німеччини щодо підтримки зусиль генсекретаря Ради Європи у питанні участі Росії в ПАРЄ не означає, що Україна втрачає союзників.

Про це Кулеба заявив у коментарі "5 каналу".

Постійний представник України в Раді Європи заявив, що позиція Німеччини дуже гнучка, та може бути повернута у будь-який бік.

"Я б її (позицію - Ред.) читав таким чином: що Німеччина наразі підтримує зусилля генерального секретаря з пошуку можливого рішення, тобто вирішення цієї ситуації, що склалася. Але, як наголошено в цьому коментарі, саме рішення щодо повернення Росії має ухвалювати Парламентська Асамблея, а не генеральний секретар.

Тому тут такий дуже дипломатичний коментар, конструктивний - на підтримку генсека, але який залишає простір для маневру Німеччини, і тому, я б не говорив, що ми втрачаємо союзників", - сказав він.

Кулеба також нагадав, що підхід безумовного повернення росіян в ПАРЄ є неприйнятним для України.

Нагадаємо, генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд вважає, що ПАРЄ має замислитися над виконанням вимог Російської Федерації, щоби остання не вийшла зі складу РЄ.

Після цього в уряді Німеччини заявили, що підтримують зусилля генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда у питанні участі Росії в ПАРЄ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.