Тіллерсон: відносини з РФ не прийдуть в норму без врегулювання в Україні

Вівторок, 28 листопада 2017, 19:43

США і Росія мають багато сфер для співпраці, однак нормалізація відносин неможлива доки не буде врегульовано конфлікт на сході України.

Про це заяви держсекретар США Рекс Тіллерсон у своєму виступі у вашингтонському центрі імені Вудро Вільсона.

"Ми співпрацюємо з Росією, зокрема, у тому що стосується боротьби з ІДІЛ у Сирії. У нас ще багато роботи попереду. Нам потрібно працювати на тим, щоб запобігти відновленню громадянської війни" - зазначив він.

Іншими сферами співпраці, за словами Тіллерсона, є взаємодія у сфері боротьби з тероризмом, можливості співпраці в Афганістані.

Однак, наголосив він, без врегулювання в Україні повернення до нормальних відносин з Росією бути не може.

"Ми не зможемо повернутися до нормальних відносин з Росією доки не буде вирішено кризу в Україні. Це є перешкодою до нормалізації відносин, і з цим треба працювати" - заявив Тіллерсон.

Він нагадав про роботу спецпредставника Держдепу Курта Волкера, яка зосереджена виключно на пошуках виходу з ситуації, що склалася. Він зокрема згадав про плідні дискусії щодо розгортання миротворчої місії на Донбасі, яка має покрасти край смертям людей.

" Ми не маргіналізуємо нормандський процес, ми працюємо в його рамках щоб досягти прогресу" - заявив Тіллерсон.

Як повідомлялося, Рекс Тіллерсон також заявив, що США не приймуть варіант врегулювання конфлікту на сході України, який не передбачатиме відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.