У Москві засумнівалися у "щирості" Додона через часту заборону на в'їзд росіянам

Середа, 29 листопада 2017, 13:27

Міністерство закордонних справ Росії викликало посла Молдови в Росії Андрія Негуцу в зв'язку з частими заборонами на в'їзд в країну росіянам.

Про це йдеться у заяві МЗС РФ.

"Негуці був заявлений рішучий протест у зв'язку з частими останнім часом безпідставними заборонами на в'їзд в Республіку Молдова журналістам, офіційним делегаціям, політологам, посадовим особам, офіцерам миротворчого контингенту, просто громадянам Російської Федерації.

Ці недружні акції не тільки суперечать духу і букві Договору про дружбу і співробітництво між Російською Федерацією і Республікою Молдова, йдуть всупереч корінними інтересами наших країн і народів, а й змушують сумніватися в щирості декларованих офіційними особами Республіки Молдова запевнень про готовність вибудовувати конструктивні відносини з Російською Федерацією на партнерській основі", - сказано в заяві.

МЗС РФ вручили відповідну ноту послу Молдови, закликавши вжити негайних та дієвих заходів щодо недопущення подібних випадків.

Нагадаємо, напередодні в аеропорту Кишинева затримали двох російських журналістів, яких буде депортовано з Молдови.

Також нещодавно прикордонники Молдови не пустили у країну російську делегацію, яка приїхала на форум ділового співробітництва "Москва-Бєльці-Молдова", що був профінансований Москвою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.