У Польщі почали розслідування через зображення євродепутатів на шибеницях

Середа, 29 листопада 2017, 14:30

Прокуратура Польщі почала розслідування щодо націоналістів, які повісили на шибеницях фото євродепутатів від польської опозиційної "Громадянської платформи".

Про це повідомляє Polskie Radio.

Речниця Окружної прокуратури у Катовіце Марта Завада-Дибек повідомила, що "прокурор почав розслідування у справі використання під час демонстрації 25 листопада 2017 року в Катовіце, у зв’язку з політичними вподобаннями, незаконних погроз щодо євродепутатів, які підтримали резолюцію Європарламенту щодо Польщі".

Вона додала, що під час слідства проведуть допит євродепутатів, які проходять у справі як потерпіла сторона.

Нагадаємо, у суботу на площі Сейму Сілезького у Катовиці, перед пам’ятником Войцєху Корфанти, зібралося, за словами поліції, приблизно 70 представників націоналістичних кіл.

Зібрання зареєстрували під назвою "Стоп сучасній Тарґовиці". Організатори повісили на імпровізованих шибеницях світлини шістьох польських євродепутатів, котрі проголосували за резолюцію Європарламенту у справі верховенства права у Польщі.

Президент Європарламенту Антоніо Таяні просить прем’єрку Польщі Беату Шидло забезпечити безпеку діяльності євродепутатів від опозиції на тлі погроз націоналістів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.