Трамп поширив серію відео ультраправих Британії про "небезпечність" мусульман

Середа, 29 листопада 2017, 15:23

Президент США Дональд Трамп у своєму Twitter поширив серією відеороликів, у яких показано "небезпечність" мусульман.

Всі три відео були спочатку опубліковані у Twitter Джейдою Франсен, заступником керівника ультраправої та ультранаціоналістичної групи "Britain First" ("Британія перш за все"). 

За інформацією The Guardian, нещодавно Франсен була визнана винною за переслідування мусульманки.

На одному відеоролику, який Франсен назвала наступним чином: "Мігрант-мусульманин б'є голландського хлопчика на милицях", молодий чоловік б'є молоду людину на милицях. Однак, окрім напису ультраправої активістки, немає жодних ознак того, що нападник є мусульманином.

На другому відео, яке поширив Трамп, бородатий чоловік розбиває статую Діви Марії. На третьому - група чоловіків, начебто з прапором ІДІЛ, атакує іншу групу людей, в результаті чого з висоти падає підліток.

Франсен згодом написала у Twitter: "Президент США Дональд Трамп ретвітнув три відео заступника лідера Джейди Франсен. Дональд Трамп сам ретвітнув ці відео. У нього 44 мільйони фолловерів. Нехай Бог благословить вас, Трампе. Нехай Бог благословить Америку".

Ретвіти Трампа викликали хвилю критики.

Так, чоловік депутатки британського парламенту Джо Кокс, яку вбили у червні 2016 року, звинуватив Трампа у поширення ненависті: "Трамп легітимізував ультраправих у своїй країні, тепер він намагається це зробити у нас. Поширення ненависті має наслідки, і президенту має бути соромно за себе".

Британські депутати-лейбористи Девід Леммі, Стівен Дауті та Наз-Шах також висловили своє обурення через ретвіти Трампа.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.