У Каталонії відбувся багатотисячний протест проти арешту екс-урядовців

фото
П'ятниця, 3 листопада 2017, 10:26

Десятки тисяч людей вийшли у четвер ввечері до будівлі парламенту у Барселоні, вимагаючи звільнення арештованих в четвер членів каталонського уряду.

Про це повідомляє каталонське видання La Vanguardia.

За оцінками поліції, кількість демонстрантів, які вийшли на вулицю близько сьомої вечора, сягнула 20 тисяч осіб. Каталонці відгукнулись на заклик Національної Каталонській Асамблеї – одного з головних організаторів мітингів за незалежність.

 

Люди заявили про репресії з боку Мадрида і вимагали звільнення "політичних в’язнів", вигукуючи гасла: "Це не справедливість, це державний переворот", "Ми – республіка", "Це за межами іспанського правосуддя".

 

На мітингу були присутні мер Барселони Ада Колау і представники різних партій. Масові акції протесту відбулися також у інших каталонських містах, зокрема в Жироні та Таррагоні.  

Нагадаємо, напередодні суддя Національної судової палати Іспанії наказав ув’язнити вісьмох членів відстороненого женералітату Каталонії без права застави.

Прокуратура Іспанії звернулася до суду з проханням видати європейський ордер на арешт лідера Каталонії Карлеса Пучдемона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.