Над Єврокомісією приспустили прапори в день похорон мальтійської журналістки

фото
П'ятниця, 3 листопада 2017, 12:43

На прохання Жан-Клода Юнкера прапори штаб-квартири Єврокомісії у Брюсселі були наполовину опущені, щоб вшанувати журналістку Дафне Каруану Галісію, яку хоронять сьогодні на Мальті.

Про це йдеться у заяві Єврокомісії у зв'язку з похованням журналістки-розслідувачки, яка загинула внаслідок вибуху автомобіля 16 жовтня.

"Ми всі були нажахані тим фактом, що відома та шанована мальтійська журналістка 16 жовтня втратила життя внаслідок кримінального акту невимовної жорстокості... Право журналіста проводити розслідування, ставити незручні питання та ефективно повідомляти, є основою наших цінностей, які мають бути постійно гарантовані", - йдеться у заяві.

Президент ЄК Юнкер та Європейська комісія засудили цю жорстоку атаку.

На прохання Юнкера прапори штаб-квартири Єврокомісії у Брюсселі були наполовину опущені, щоб вшанувати Дафне Каруану Галісію та всіх тих, хто віддав своє життя за свободу слова.

Раніше повідомлялося, що президент та прем'єр-міністр Мальти не прийдуть на похорон убитої журналістки Дафне Каруани Галісії у середу, оскільки родина загиблої вважає їхню присутність небажаною.

Нагадаємо, 16 жовтня на Мальті внаслідок вибуху автомобіля загинула журналістка Дафне Каруана Галісія, яка розслідувала корупційні злочини в рамках проекту Panama Papers та звинувачувала у корупції мальтійського прем’єр-міністра.

Каруана Галісія розслідувала можливу причетність мальтійських партій до лівійсько-італійської афери з контрабанди дизпалива.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.