У Єврокомісії закликали Мальту знайти "варварських" убивць журналістки

П'ятниця, 3 листопада 2017, 15:54

У Єврокомісії закликали Мальту знайти "варварських" убивць журналістки Дафне Каруани Галісії, яку в п’ятницю ховають на Мальті.

Перший віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс заявив, що Мальта повинна зробити для цього все, що в її силах, повідомляє Reuters.

Він запевнив, що Європа пильно спостерігає за діями мальтійської влади.

"Ми хочемо, щоб ті, хто прямо чи побічно відповідальний за це жахливе вбивство, були притягнуті до відповідальності. Ми хочемо, щоб розслідування проводилися в повному обсязі, щоб будь-які інші пов'язані з цим правопорушення також були розслідувані…", - додав він.

"Ми наполягаємо на тому, щоб мальтійська влада зробила все, що в її силах, щоб переконатися, що це жорстоке, варварське вбивство не призводить до ситуації, якої, очевидно, хотіли досягти виконавці: що ніхто не посміє поставити відповідні питання, а жоден журналіст не наважиться проводити  розслідувати проти влади", - наголосив Тіммерманс.

Раніше до дня поховання журналістки у Єврокомісії заявили, що право журналіста проводити розслідування, ставити незручні питання та ефективно повідомляти є основою європейських цінностей.

Раніше повідомлялося, що президент та прем'єр-міністр Мальти не прийдуть на похорон убитої журналістки Дафне Каруани Галісії у середу, оскільки родина загиблої вважає їхню присутність небажаною.

Нагадаємо, 16 жовтня на Мальті внаслідок вибуху автомобіля загинула журналістка Дафне Каруана Галісія, яка розслідувала корупційні злочини в рамках проекту Panama Papers та звинувачувала у корупції мальтійського прем’єр-міністра.

За даними міжнародної неурядової організації Комітет захисту журналістів (CPJ), за останні 25 років у зв’язку з професійною діяльністю було вбито понад 1250 журналістів. У зв’язку з цим комітет закликає підтримати свободу преси.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.