Президент Польщі планує відвідати Харків, але перед тим проконсультується з урядом

П'ятниця, 3 листопада 2017, 18:46

Президент Польщі Анджей Дуда у грудні планує здійснити візит до Харкова, але перед цим проведе консультації з урядом.

Про це повідомив глава канцелярії польського президента Кшиштоф Щерський, повідомляє TVN24.

"Візит у Харків є у календарному плані президента на грудень цього року" - сказав Щерський.

Він зазначив, що це мав би бути робочий візит для спілкування з українською владою і представниками ОБСЄ в контексті набуття Польщею повноважень непостійного члена Радбезу ООН.

Щерський зазначив, що це важливий геополітичний інтерес Польщі.

У той же час він підкреслив, що "польсько-українські відносини є складними, і це стосується не лише суто питання безпеки".

"Ми бачимо негативну еволюцію історичної та політичної ідентичності України щодо Польщі та її погіршення відносин із центральноєвропейськими сусідами. Президент враховує ці факти при оцінці перспектив польсько-українських відносин. Як завжди, президент у своїх рішеннях щодо міжнародної політики керуватиметься польським національним інтересом та результатом багатопланової оцінки дій наших партнерів", - додав він.

За його словами, перед візитом Дуда проведе консультації з польським урядом і очікує, що МЗС Польщі представить йому свої зауваження.

Так Щерський прокоментував заяви глави МЗС Польщі Вітольда Ващиковського, який заявив, що ще має вирішити, чи рекомендувати візит польського президента в Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.