Україні треба молитися, щоби Меркель лишилася лідером – німецький експерт

Четвер, 30 листопада 2017, 12:04

Київ має бути свідомим, що збереження підтримки з боку Німеччини не є очевидним, а тому ситуація може змінитися.

Про це заявив на дискусії, що відкрила Львівський безпековий форум, професор Регенсбургського університету Стефан Бірлінг.

Науковець передусім запевнив, що так звані Russland-Versteher – експерти та політики, які намагається "зрозуміти" та виправдати Росію – досі мають значний вплив у Німеччині.

"В жодному разі не вважайте, що підтримка України з боку Німеччини у боротьбі з Росією є чимось очевидним", - наголосив він, нагадавши, що у формулюванні нинішньої політики є "величезна роль Ангели Меркель".

На його думку, в разі зміни влади – приміром, в результаті проведення дострокових виборів, можливість яких зараз розглядається в Німеччині – ставлення Берліна до українсько-російського конфлікту може зазнати значних змін.

"Моя порада для українців: моліться. Моліться, що Меркель очолить нову коаліцію", - заявив він, викликавши аплодисменти в залі.

"Меркель не буде назавжди, але важливо, щоби вона лишалася на чолі Німеччини ще 4 роки", - вважає експерт.

Він також зауважив, що нинішні санкції проти РФ "сприймаються у Німеччині як потрібне лише через те, що це – єдина опція яка демонструє політичну єдність Заходу".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.