Клімкін про консультації Угорщини з Шуфричем: діалог можливий лише на державному рівні

Четвер, 30 листопада 2017, 13:03

Новий освітній закон - це українська справа, а діалог з Угорщиною щодо мови навчання для національних меншин буде вестися виключно на державному рівні.

Так міністр закордонних справ Павло Клімкін прокоментував інформацію про те, що Угорщина консультується щодо освітнього закону з членом партії "За життя" Вадима Рабіновича Нестором Шуфричем, повідомляє "Укрінформ".

"Я вважаю, що освітній закон – це справа України. Це ми будемо визначати, що ми можемо робити і як ми маємо це робити. Це, безумовно, буде здійснюватись з громадою. В Закарпатті це будуть угорська, румунські громади. Це – наша українська справа. А хто там кого консультує – це інше, його особиста справа.

Звичайно, ми будемо розмовляти з Угорщиною, і ми зацікавлені, аби вона нам допомагала, але виключно на державному рівні", - зазначив Клімкін.

Він зауважив, що найближчим часом відбудеться його зустріч з міністром закордонних справ Угорщини, і розмова буде "як з друзями і партнерами", без жодних ультиматумів і політичних заяв.

Як раніше повідомляла ЄвроПравда, уряд Угорщини консультується з колишнім членом "Опозиційного блоку" Нестором Шуфричем про проблеми у відносинах з Україною, зокрема про український освітній закон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.