Мер Лондона вимагає скасувати візит Трампа в Британію через скандал з ретвітами

Четвер, 30 листопада 2017, 13:45

Мер Лондона Садік Хан закликав уряд скасувати державний візит Дональда Трампа у Британію через поширені ним твіти британських ультраправих.

Про це йдеться у заяві мера Лондона.

"Президент Трамп вчора використав Твіттер для реклами огидної групи екстремістів, яка існує, щоб сіяти розбрат і ненависть у нашій країні" - зазначив Хан.

"Як мер цього багатонаціонального міста, я неодноразово закликав Терезу Мей скасувати її поспішне запрошення для президента Трампа. Після останнього інциденту ще більш очевидно, що його візит у Британію не вітається" - додав мер Лондона.

За його словами, прем’єр-міністр повинна використовувати весь вплив, який є у неї і її уряду на Трампа і його адміністрацію, для того щоб попросити його видалити ці твіти та вибачитися перед громадянами Британії.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп у своєму Twitter поширив серією відеороликів, у яких показано "небезпечність" мусульман.

Всі три відео були спочатку опубліковані у Twitter Джейдою Франсен, заступником керівника ультраправої та ультранаціоналістичної групи "Britain First" ("Британія перш за все"). 

Ретвіти Трампа викликали хвилю критики.

В уряді Британії засудили президента США Дональда Трампа за поширення ним у Твіттері відео британських націоналістів антимусульманського спрямування.

У відповідь Трамп порадив прем’єрці Британії зосередитись на боротьбі з тероризмом, а не його твітах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.