Клімкін: євроінтеграції угорської меншини не досягти, роздаючи угорські паспорти

Четвер, 30 листопада 2017, 16:53

Міністр закордонних справ Павло Клімкін переконаний, Україна та Угорщина знайдуть взаєморозуміння щодо закону про освіту в частині мов навчання представників національних меншин. 

Про це він сказав в ефірі телеканалу "112 Україна" під час включення з Івано-Франківська, повідомляє УНІАН.

"Я угорцям сказав: євроінтеграції наших громадян угорського походження не можна досягти, роздаючи просто угорські паспорти. Рецепт євроінтеграції, рецепт успіху євроінтеграції для них знаходиться в тому, щоб рухатись з Україною до Європейського Союзу.

І насправді вони це розуміють, але зрозуміло, що є і внутрішньополітична ситуація, є емоція, але впевнений, що ми поступово цього рішення досягнемо. Нам потрібно постійно і послідовно працювати", - заявив Клімкін.

При цьому він прокоментував заяви представників угорської сторони щодо блокування євроінтеграційних прагнень України.

"Слухайте, ну яким чином? Навіть якщо якесь засідання, як кажуть угорці, буде перенесено, це ніяк не шкодить змісту нашої співпраці. У нас є Угода про асоціацію, у нас є безвізовий режим, у нас є плани на майбутнє, практичні проекти, які тут, до речі, у Франківську сьогодні обговорювали, у нас є рух до дигітального союзу (єдиний ринок цифрових технологій - УНІАН), до того, яким чином розвивати проекти у сфері енергетики і транспорту. Цьому за визначенням Угорщина шкодити не може", - наголосив Клімкін.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін у п’ятницю, 1 грудня, відвідає Закарпаття, де зустрінеться з представниками угорської меншини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.