МЗС відповіло Ващиковському: в Україні немає антипольських настроїв

Субота, 4 листопада 2017, 10:05

В Україні немає антипольських настроїв, а більшість українців абсолютно позитивно ставляться до Польщі.

Про це йдеться у заяві МЗС України у відповідь на коментар глави МЗС Польщі Вітольда Ващиковського.

"МЗС України взяло до уваги висловлювання Міністра закордонних справ Польщі  В.Ващиковського. Хотіли б наголосити, що в Україні немає антипольських настроїв, більшість українців абсолютно позитивно ставляться до Польщі, попри розбіжності в оцінках складного історичного минулого", - йдеться в заяві.

У міністерстві зазначають, що в українському суспільстві є чітке розуміння необхідності подальшого зміцнення співпраці з Польщею як в інтересах двох народів, так і всієї Європи.

Підтвердженням цьому є сотні тисяч українців, які зараз проживають в Польщі.

"Свого часу разом з Польщею ми досягли розуміння, що історичне примирення можливе за європейським християнським принципом "Прощаємо і просимо пробачення". Переконані, що ми маємо йти до примирення шляхом взаємного сприйняття один одного, а не нав’язування своєї точки зору. Цей принцип польській стороні було запропоновано втілити у практичну площину шляхом підписання і реалізації відповідної дорожньої карти, проте відповідь все ще очікуємо", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, Ващиковський заявив, що Польща запускає процедури, які не дозволять людям, що демонструють вкрай антипольські погляди, в’їхати до країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.