Paradise Papers: в офшорах виявили $13 млн британської королеви Єлизавети ІІ

Понеділок, 6 листопада 2017, 08:14

Британська королева Єлизавета II інвестувала 10 млн фунтів ($13 млн) в офшори.

Про це повідомляє ВВС з посиланням на звіт Paradise Papers, опублікований Міжнародним консорціумом журналістських розслідувань (ICIJ).

Уточнюється, що в 2004 і 2005 роках герцогство Ланкастерське, яке управляє особистими фінансами королеви, що становлять 500 млн фунтів, інвестувало кошти в дві офшорні компанії на Бермудських та Кайманових островах.

Незначні інвестиції виявили у лізингову компанію BrightHouse, яку звинувачували у наживанні на бідних, а також компанію Threshers - мережу британських магазинів, що збанкрутувала, заборгувавши 17,5 млн фунтів податків і залишивши без роботи 6 тисяч людей.

В герцогстві зазначили, що таким чином королева не порушує ніяких законів. Там також запевнили, що Єлизавета II справно платить податки.

Витік фінансових документів, що дістав назву Paradise Papers ("Райські папери"), включає 13,4 млн документів, що здебільшого належать одній провідній компанії у офшорних фінансах.

Знахідки, оприлюднені у неділю, складають лише маленьку частину того, що ще розкриється упродовж тижня. Викриття стосуватимуться податків і фінансових оборудок сотень людей і компаній, чиї імена згадуються у отриманих документах.

Багато історій зосереджені на тому, як політики, транснаціональні корпорації, знаменитості і багатії використовують складні системи трастів, фондів і "компаній-одноденок", щоб захистити свої гроші від податківців чи сховати власні справи за завісою таємниці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.