Меркель: попередні консультації щодо коаліції мають завершитись 16 листопада

Вівторок, 7 листопада 2017, 07:49

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель вперше назвала кінцеву дату, до якої мають завершитись попередні консультації щодо створення коаліції у складі християнських демократів (ХДС/ХСС), партії Зелених та Вільної демократичної партії (ВДП).

Про це повідомляє Deutsche Welle.

За її словами, консультації, які розпочались 18 жовтня, повинні завершитись до 16 листопада.

Канцлерка ФРН повідомила, що під час зустрічі з представниками Зелених та ВДП будуть визначені усі ключові питання, які ще мають бути обговорені у ході попередніх консультацій. За її словами, поки що власне коаліційних переговорів не відбуватиметься, проте потенційні партнери по коаліції "хочуть вже зараз випрацювати важливі речі", і це відбуватиметься протягом цього і на початку наступного тижня.

"Тоді відбудеться заключний раунд (попередніх консультацій - Ред.), оскільки у четвер, 16 листопада, ми хочемо усе завершити. І тут належить ще виконати багато роботи", - зазначила Меркель.

Канцлерка повідомила, що починаючи від 7 листопада, після завершення першого етапу попередніх консультацій, учасники переговорів від трьох політичних сил знову обговорять власні позиції в усіх сферах діяльності. У вівторок переговорники торкнуться, насамперед, таких тематичних блоків, як Європа, зовнішня та оборонна політика, освіта і наукові дослідження, цифрові технології, політика у сфері сім'ї, а також гендерна політика, повідомила Меркель. Вона наголосила, що для її політичної сили особливо важливими є питання фінансів, захисту клімату, міграції та рівноцінних умов для життя у ФРН.

Нагадаємо, нинішній партнер ХДС/ХСС по "великій" коаліції, Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН), одразу після парламентських виборів 24 вересня оголосила про свій перехід в опозицію. Внаслідок цього єдиним можливим варіантом створення коаліції залишилась так звана коаліція "Ямайка" - між ХДС/ХСС, партією Зелених та Вільною демократичною партією, партійні прапори яких збігаються з кольорами прапора острівної країни Ямайки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.