В ЄС уважно стежать, як Україна вирішить питання захисту інвестицій – представник Єврокомісії

Вівторок, 7 листопада 2017, 12:23

У Європейському Союзі уважно стежать за тим, як Україна вирішить питання захисту інвестицій та підготується до майбутніх виборів, і як в цілому країна просуватиметься вперед.

Про це голова Групи підтримки України Європейської комісії Пітер Вагнер заявив сьогодні у Брюсселі під час виступу на ювілейному засіданні Світового конгресу українців, якому виповнилося 50 років, передає УНІАН.

"Зараз всі дивляться, як інвестувати в країну. Слово "інвестиції" сьогодні має велике значення. Дуже часто дискусія точиться навколо державних інвестицій, але їх обсяги завжди будуть обмеженими. Що змінить ситуацію в Україні, так це мобілізація вже існуючого багатства - важливо нагадати, що в країні є багато грошей, і мобілізація міжнародних коштів, які швидко прийдуть, але очікують на ситуацію, за якої інвестиції будуть захищені", - сказав він.

На переконання представника Єврокомісії, проблеми з іноземними інвестиціями триватимуть так само довго, як довго Україна знаходитиметься у рейтингу захисту приватної власності серед десятки найгірших.

"Великі компанії вже інвестують, але найбільші інвестиції повинні прийти від середніх та малих компаній, й таких інвестицій не буде. Тому важливо, щоб реформи продовжували реалізувати", - наголосив Вагнер.

Також, за його словам, зараз в ЄС "є запитання" до України" щодо ряду ключових реформ.

"Я хочу згадати про дві важливі реформи - одна в економічній сфері, інша - в політичній. Економічно для майбутнього країни важлива боротьба з корупцією - без цього економічне відновлення завжди просуватиметься завдяки коштам донорів, і цей процес буде нестійким", - наголосив голова Групи підтримки України Єврокомісії.

При цьому Вагнер назвав "дуже симптоматичним те, що відбувається в енергетичному секторі".

Він також зауважив, що наразі Україна ще не виконала ряд умов для отримання міжнародної допомоги.

За словами представника ЄК, інша сфера, за якою стежать у Євросоюзі, - підготовка до майбутніх виборів.

Вагнер підкреслив, що Україна має багато досягнень, але міжнародна спільнота дуже уважно пильнує за тим, яким шляхом вона просувається зараз.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.