Климпуш-Цинцадзе: Можливо, настав час посилити санкції ЄС проти РФ

Вівторок, 7 листопада 2017, 12:46

Віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що, можливо, настав час посилити санкції ЄС проти Росії через її агресією на окупованих територіях.

Про це Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила на міжнародній конференції у Брюсселі "Світовий конгрес українців у 50 років і далі: європейський і євроатлантичний форум".

"Після трьох років війни, ми, на жаль, звикаємо до статистики", - сказала вона, додавши, що тисячі людей утримуються на 7% території, що не контролюється Україною.

Також, за її словами, цього року на Донбасі загинули 170 українських солдатів.

"Ми високо цінуємо позицію ЄС та НАТО щодо впровадження санкцій проти РФ. І ми сподіваємося, що цей єдиний ефективний політичний, дипломатичний та економічний інструмент, приведе нас до стану, коли РФ буде дотримуватися норм міжнародного права.

Можливо, саме зараз настав час розглянути посилення санкцій ЄС щодо РФ, базуючись на останніх діях РФ у минулому році", - сказала вона.

Як відомо, у вересні Рада ЄС офіційно продовжила до 15 березня 2018 року санкції проти фізичних осіб та компаній, причетних до порушення територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.