Швеція планує придбати у США системи Patriot за $1,2 млрд

Середа, 8 листопада 2017, 08:15

Швеція розпочне переговори щодо придбання систем протиракетної оборони Patriot за $1,2 млрд на тлі напруженості в регіоні і глобального посилення протиракетної оборони.

Про це повідомляє Reuters.

Як стверджують у шведському уряді, переговори з компанією Raytheon, яка є розробником системи Patriot, будуть орієнтовані на те, щоб постачання систем почалося у 2020 році, а оперативної здатності вони набули до 2025 року.

"З огляду на результати тендеру та рішення парламенту стосовно запиту на придбання нової системи протиракетної оборони середньої дальності у наступному бюджетному році, уряд ухвалить остаточне рішення у 2018-ому", - заявили в уряді Швеції.

Raytheon побудувала понад 220 систем Patriot, доставивши їх замовникам у 13 країнах світу, в тому числі в Німеччину і Нідерланди.

"Заява Швеції наближає її до приєднання до групи європейських народів, які використовують покращену систему Patriot для захисту від балістичних та крилатих ракет, а також передових літаків і безпілотних літаків" – заявили у компанії Raytheon.

Очікувана ціна контракту становитиме більше 10 млрд шведських крон, тобто понад 1.2 млрд доларів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.