Кабмін схвалив залучення 320 млн євро від ЄБРР та ЄІБ для розвитку метро в Харкові

Середа, 8 листопада 2017, 14:31

Кабінет міністрів України схвалив залучення кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку на 160 млн євро, а також кредиту від Європейського інвестиційного банку на аналогічну суму, які будуть використані для розширення мережі метро в Харкові.

Відповідні рішення було прийнято без обговорення на засіданні уряду в середу, повідомляє УНІАН.

Як відомо, рада директорів Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) 19 вересня схвалила виділення Харкову кредиту на 160 млн євро для продовження Олексіївської гілки метрополітену на 3,5 км і будівництва двох станцій метро - "Державінської" та "Одеської". При цьому сумарна вартість проекту становить 320 млн євро, а решту профінансує ЄБРР.

Харківський метрополітен - другий за кількістю станцій і довжиною ліній в Україні. Перевозить на рік 282 млн пасажирів. Метрополітен введено в експлуатацію 23 серпня 1975 року. Загальна довжина ліній становить близько 35,6 км.

Наразі Харківське метро налічує 29 станцій, які розташовуються на трьох лініях: Холодногірсько-Заводській, Салтівській та Олексіївській.
11 листопада 2016 року Кабінет міністрів України затвердив проект виконання проектно-пошукових робіт для продовження третьої лінії метрополітену в Харкові від станції "Метробудівників імені Г.І.Ващенка" до станції "Одеська" загальною вартістю 2,657 млрд грн.

В рамках проекту передбачається будівництво двох нових станцій - "Державінської" та "Одеської". Початок будівельних робіт заплановано вже цього року, а завершення проекту - на 2019 рік.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.