Віце-прем’єр: не бачимо достатнього бажання ЄС у відповідь на європейські прагнення України

Середа, 8 листопада 2017, 15:14

Україна є європейською культурно, географічно, але все ще доводиться боротися за формальне визнання з боку наших європейських партнерів.

Про це заявила віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе на конференції "Ukraine and EU: Charting a Path forward", що відбувається у Європейському парламенті в Брюсселі.

"Ми не бачимо достатнього бажання з боку ЄС у відповідь на будь-які європейські прагнення України. І, на жаль, уникаються будь-які дискусії щодо додаткових можливостей, щодо асоціації, щоб не створювати жодних наївних сподівань щодо України", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Вона зазначила, що Україні досі доводиться боротися за своє визнання як європейської держави перед деякими партнерами з ЄС.

"Попри те, що Україна є європейською культурно, географічно, нам все ще доводиться боротися за формальне визнання з боку наших європейських партнерів", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Вона зазначила, що всі країни, що мали статус aspiration (прагнули вступити до НАТО) або accession (прагнули вступити в ЄС), мали провести важку і амбіційну домашню роботу і проводили її за підтримки ЄС.

"Я впевнена, що маючи ці прагнення і маючи мрії, якщо хочете, про членство, ми матимемо прийняття цього рішення в ЄС на певному етапі на знак визнання реформ, які провела Україна. Це не означає, що ми очікуємо голосування про членство вже завтра. Ми дуже раціонально і об’єктивно підходимо до цього питання", - додала віце-прем’єр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.