Україна має кілька тижнів, щоб виконати умови ЄС для отримання 600 млн євро допомоги – віце-прем’єр

Середа, 8 листопада 2017, 18:21

Київ ще має кілька тижнів для виконання умов, щоб отримати останній, третій транш макрофінансової допомоги Європейського Союзу.

Про це заявила журналістам в Брюсселі віце-прем'єр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє УНІАН.

"Ми розмовляємо з Європейською комісією, яка в подальшому буде приймати рішення, чи зможе Україна отримати третій транш макроекономічної допомоги від ЄС. Є ще кілька пунктів, які ми повинні виконати для виконання наших зобов'язань", - зазначила вона.

За словами віце-прем'єра, деякі з цих пунктів сьогодні розглядалися на засіданні уряду і були підтримані.

"Я сподіваюся, що протягом наступних днів-тижнів ми зможемо їх завершити і виконати наші зобов'язання. Ще є пару тижнів", - підкреслила Климпуш-Цинцадзе.

Нагадаємо, у липні, під час візиту до Києва віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс заявив, що для отримання третього траншу макрофінансової допомоги від ЄС в грудні у розмірі 600 млн євро Україна повинна вже в жовтні показати виконання всіх умов.

Серед вимог, які Україні необхідно виконати: створення умов, при яких було б неможливо порушувати зобов'язання України щодо зони вільної торгівлі з ЄС (як от мораторій на продаж лісу-кругляка або введення додаткових мит на вивезення товарів), створення автоматизованої системи попередньої перевірки НАЗК електронних декларацій з використанням доступу до всіх реєстрів, в тому числі Державної фіскальної служби.

Вимогами також є створення відкритого реєстру неповернених кредитів та вирішення питання соціальних виплат переселенцям.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.