Скандал в уряді Британії: міністр провела таємні зустрічі с чиновниками з Ізраїлю

Середа, 8 листопада 2017, 19:12

Секретар британського уряду з питань міжнародного розвитку Пріті Пател проводила несанкціоновані зустрічі  із ізраїльськими політиками, включаючи прем'єр-міністра і через це їй загрожує відставка.

Про це повідомляє The Associated Press.

Пател в середу перервала поїздку до Африки на вимогу прем'єр-міністра Тереза ​​Мей і повернулася до Лондона.

Стало відомо, що Пател провела 12 зустрічей із ізраїльськими групами та чиновниками, включаючи прем'єр-міністра Беньяміна Нетаньяху, під час відпустки в Ізраїлі у серпні - і що вона не розповіла Мей чи колегам про це.

Зустрічі були організовані Стюартом Полаком, корпоративним лобістом, членом Палати лордів та почесним президентом групи консервативних друзів Ізраїлю.

Після візиту Пател обговорила зі своїм відомством можливість надання британської допомоги ізраїльській армії для підтримки медичної допомоги біженцям, які тікають від громадянської війни в Сирії та прибувають на Голанські висоти.

Ізраїльська газета Haaretz повідомила, що Пател відвідала ізраїльський військовий польовий госпіталь на Голанських висотах під час серпневої поїздки. Британія вважає цю територію незаконно окупованою Ізраїлем.

Пател раніше наполягала, що міністр закордонних справ Боріс Джонсон "знав про візит". Її департамент пізніше був змушений прояснити заяву, заявивши, що "міністр закордонних справ дізнався про візит, але не заздалегідь".

Пател вибачилася, заявивши, що зустрічі "не узгоджуються зі звичайними процедурами".

Якщо Мей звільнить Пател, вона буде другим членом британського уряду, який залишив посаду протягом останнього тижня.

Міністр оборони Майкл Феллон подав у відставку 1 листопада після того, як виникли обвинувачення проти нього у сексуальним домаганнях.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.