В МЗС розповіли про західних послів, які вивчили українську та спілкуються нею

Четвер, 9 листопада 2017, 18:37

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін запросив на український обід до МЗС глав іноземних дипломатичних представництв, які вивчили і вільно спілкуються українською мовою.

Про це повідомили у прес-службі українського МЗС.

Обід був присвячений Дню української писемності та мови, що з 1997 року відзначається щороку 9 листопада в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця.

 

Звертаючись до глав дипломатичних представництв, міністр відзначив, що заохочує всіх, хто цікавиться Україною, її історією, традиціями та  культурою вивчати українську мову.

"Це дозволить не лише отримувати інформацію з першоджерел про події, що відбуваються в українському сьогоденні, а й відчути колорит нашої країни через фольклорні матеріали, пісні, вірші, твори відомих письменників" - підкреслив Клімкін.

Участь в українському обіді взяли посол Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії  Джудіт Гоф, посол Канади Роман Ващук, посол Литовської Республіки Марюс Януконіс, посол Республіки Польща Ян Пєкло, посол Франції Ізабель Дюмон та голова офісу Ради Європи Мортен Енберг.

Учасники обіду почастувалися стравами сучасної української кухні та ділилися власним досвідом вивчення української мови.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.