Хорватія планує долучитися до розслідування суїциду генерала Праляка в Гаазі

П'ятниця, 1 грудня 2017, 12:54

Міністр юстиції Хорватії заявив, що країна буде шукати відповіді щодо драматичної смерті колишнього командувача боснійських хорватів Слободана Праляка, який випив смертельну отруту.

Про це повідомляє The Associated Press.

Дрезан Боснякович заявив, що Хорватія попросить уряд у Нідерландах про включення до поточного розслідування обставин смерті Слободана Праляка.

Боснякович повідомив, що "багато чого залишається незрозумілим, в тому числі, як було отримано отруту, чому сили безпеки не відреагували вчасно і чому медична допомога надійшла так пізно".

Він додав, що Хорватія хоче, аби "були прояснені усі факти цієї трагічної події".

Нагадаємо, 72-річний Слободан Праляк помер у лікарні в середу незабаром після того, як випив рідину зі склянки, оголосивши, що він не винний. Перед цим суд підтвердив його 20-річний термін за воєнні злочини в Боснії.

У контейнері, з якого командувач боснійських хорватів, генерал Слободан Праляк випив під час засідання воєнного трибуналу в Гаазі, були смертельні хімікати.

Нідерланди розпочали розслідування у зв’язку із самогубством Праляка. Слідчі з’ясують, хто дав померлому генералу смертельну рідину та яким був її вміст. Та найперше їх цікавить, як генералу вдалося пронести отруту у залу суду, яка мала би посилено охоронятися.

Читайте також на сайті ЄвроПравди: "Гаазький самогубець: ким був хорватський генерал та як новий вирок розсварить Балкани"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.