Французька права партія "Республіканці" обрала нового лідера

фото
Понеділок, 11 грудня 2017, 08:42

Французька партія "Республіканці" обрала своїм головою Лорана Вок'є. На голосуванні у неділю його підтримали 74,64% членів партії, які взяли участь у виборах нового лідера.

Про це повідомляє Le Figaro.

42-річний Вок'є - екс-міністр, чинний керівник регіону Овернь-Рона-Альпи, консерватор та євроскептик.

На виборах Вок'є мав двох конкурентів, але переміг з великою перевагою: колишня прес-секретар кандидата в президенти Франсуа Фійона Флоранс Портеллі отримала 16,11% голосів, а Маель де Калан, прихильник Алана Жюппе, - тільки 9,25%.

Лоран Вок'є 

Вок'є представляє праве крило "республіканців", обіцяє повернути партії колишню велич і виступає з антиімміграційним, антиелітарним і антиєвропейським дискурсом, зазначає RFI.fr.

"Для сильної республіки, яка захищає своїх громадян, необхідні авторитет держави і авторитет закону, потрібен порядок", - заявляє Вок'є.

На його думку, Франція повинна найняти 10 тисяч додаткових поліцейських і жандармів, збільшити кількість місць у в'язницях, позбавити рецидивістів можливості звільнення за УДО і "скоротити імміграцію до мінімуму", встановивши квоти і переглянувши право на притулок.

Французькі ЗМІ критикують Вок'є за політичний опортунізм, адже раніше він виступав проти дискримінації ЛГБТ, а у 2013 очолив марш противників одностатевих шлюбів. А також - у надмірному самопіарі та заграванні з ультраправими.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.