У Польщі призначать новий уряд: очікується зміна глави МЗС – ЗМІ

Понеділок, 11 грудня 2017, 09:48

У понеділок президент Польщі Анджей Дуда призначить новий уряд на чолі з Матеушем Моравецьким.

Про це повідомляє агентство РАР з посиланням на неофіційну інформацію канцелярії президента.

8 грудня прийняв відставку Беати Шидло з посади прем’єра, призначивши замість неї Матеуша Моравецького, який досі обіймав в уряді посаду віце-прем’єра і міністра фінансів.

Після призначення у президентському палаці відбулася друга розмова президента, Моравецького, лідера правлячої партії "Право і справедливість" Ярослава Качинського та глави кабінету президента Кшиштофа Щерського щодо можливих змін у складі уряду.

Джерела у канцелярії президента інформують, що Щерський отримав пропозицію обійняти посаду міністра закордонних справ в уряді Моравецького. Розмови про це триватимуть і в понеділок.

Згідно з конституцією, президент призначає новий уряд протягом 14 днів з дня відставки попереднього уряду. Після призначення уряд має два тижні на представлення у Сеймі своєї програми. Протягом цього ж часу має відбутися і голосування за вотум довіри.

Як очікується, голосування щодо довіри уряду Моравецького може відбутися вже у вівторок.

Як повідомлялося, новий прем’єр Польщі Матеуш Моравецький у перший же день затвердження на посаді голови кабінету міністрів заявив, що стосунки з Україною необхідно будувати на історичній правді, а такі події, як "геноцид на Волині", забувати не можна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.