РФ не збирається виходити з Ради Європи – спікер Ради Федерації

Понеділок, 11 грудня 2017, 10:05

Питання виходу Росії з Ради Європи не стоїть, РФ не бачить свого майбутнього поза Європою.

Про це заявила спікер Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко в інтерв’ю РБК.

"Що стосується питання виходу Росії з Ради Європи, то на порядку денному воно не стоїть. Ми не мислимо наше подальше майбутнє, існування і розвиток без Європи, як, думаю, і Європа без Росії. Це очевидно і зрозуміло", - сказала Матвієнко.

Вона також заявила, що кризову ситуацію в Парламентській асамблеї Ради Європи необхідно виправляти.

 "Це розуміємо вже не тільки ми, це розуміє і керівництво Ради Європи. Найбільшу європейську державу позбавили права голосу, під тиском русофобської меншості  - найбільш крикливої в ПАРЄ. Таке довго тривати не може, ситуація повинна знайти своє вирішення", - зазначила Матвієнко.

За її словами, зараз ведеться робота над створенням умов, коли всі 47 держав - членів Ради Європи матимуть не тільки зобов'язання, обов'язки, а й рівні права. "І ми як і раніше наполягаємо на тому, щоб змінити регламент ПАРЄ, виключивши надалі потенційну можливість дискримінації будь-якої національної делегації, позбавлення її права голосу, права участі в керівних органах. Ми не будемо подавати заявку на повернення до складу ПАРЄ, поки для цього не будуть створені умови ", - підкреслила Матвієнко.

За її словами, зараз процес виходу ПАРЄ з кризи "йде в правильному напрямку".

Нагадаємо, генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд вважає, що ПАРЄ має замислитися над виконанням вимог Російської Федерації, щоби остання не вийшла зі складу РЄ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.