Київ вийшов на новий формат річної програми співпраці з НАТО - Климпуш-Цинцадзе

Понеділок, 11 грудня 2017, 14:56

Віце-прем'єр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що Україна вийшла на новий формат Річної національної програми співробітництва з НАТО.

Про це Климпуш-Цинцадзе заявила під час конференції "20-річчя особливого партнерства України і НАТО" в понеділок у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Найбільшим стратегічним досягненням року є те, що ми остаточно оформили своє бачення мети співпраці з НАТО. Це закріплено в законодавстві: стратегічна мета України - досягти членства в Альянсі. Це концентрація громадської підтримки політичних еліт", - сказала вона.

За словами віце-прем'єра, в поточному році офіційний Київ вийшов на новий формат Річної національної програми співробітництва з НАТО.

"Цей документ презентує карту завдань, змін і реформ, які ми повинні зробити в контексті наближення до НАТО. Ми розуміємо, що ці завдання були визначені в річній програмі співпраці з НАТО, і дещо нам вдалося реалізувати успішно, дечого немає. Але кожен крок в цьому напрямку стає більш ефективним", - підкреслила вона.

Климпуш-Цинцадзе зазначила, що річна програма на 2018 рік розробляється з урахуванням громадської думки та з залученням радників від країн-членів НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.