Україна не буде змінювати "мовну статтю" закону про освіту - Гриневич

Середа, 13 грудня 2017, 12:13

Висновок Венеціанської комісії щодо "мовної статті" Закону "Про освіту" не зобов’язує Україну вносити зміну у цю 7 статтю.

Про це міністр освіти і науки Лілія Гриневич сказала журналістам перед засіданням уряду в середу, повідомляє Укрінформ.

"Ми не будемо вносити жодних змін до статті 7 Закону "Про освіту". Фактично з рекомендацій Венеціанської комісії випливає лише те, що необхідно подовжити період перехідний, особливо це актуально для тих національних меншин, для яких вивчення української мови є складним", - сказала Гриневич.

За її словами, за цими висновками ми повинні сформулювати модель освіти для національних меншин у законі про загальну середню освіту.

Нагадаємо, глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що Україна виконає рекомендації Венеціанської комісії стосовно реалізації закону про освіту.

Як відомо, 11 грудня Венеціанська комісія опублікувала рішення щодо мовних положень закону України "Про освіту".

Документ містить низку рекомендації для України, але водночас – вважає, що права угорськомовної меншини та інших меншин країн-членів ЄС можуть бути дотримані без внесення змін до сьомої статті закону, тобто тієї, якою встановлюється мова навчання.

В Угорщині заявили, що мають три очікування від України після оголошення рішення Венеціанської Комісії щодо українського закону про освіту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.