Комітет з нацоборони Канади рекомендує уряду запровадити безвіз для українців

Середа, 13 грудня 2017, 15:00

Постійний комітет з національної оборони Канади пропонує уряду запровадити безвізовий режим з Україною.

Про це йдеться у звіті "Підтримка України Канадою в час кризи та збройного конфлікту", який був презентований Палаті громад.

Зазначається, що члени Комітету здійснили поїздку в Україну у жовтні 2017 року та додатково провели зустрічі в Оттаві щодо ситуації на Донбасі.

Після цього було зроблено даний звіт, у якому йдеться у першу чергу про канадську військову допомогу Україні та про те, як вона може бути зміцнена у найближчому майбутньому.

Однак, окрім питань військової підтримки, Комітет з нацоборони рекомендує уряду Канади "оголосити план з надання дозволу українцям без віз приїжджати в Канаду".

Зазначається, що у Новій демократичній партії Канади вважають, що важливим першим кроком на підтримку України може бути угода, що запроваджує безвізовий доступ українців до Канади.

"Така угода могла б полегшити контакти між канадськими та українськими організаціями громадянського суспільства, що є важливим елементом допомоги для зміцнення зусиль у проведенні реформ в Україні. Він (безвіз) також може стати основою успіху канадсько-української угоди про вільну торгівлю, що призведе до взаємної вигоди обох країн. Це може бути аналогічна угода до тієї, яку Україна має з Європейським Союзом", - зазначено у звіті.

Раніше повідомлялося, що Постійний комітет з національної оборони Канади пропонує уряду підтримати надання Україні летальної зброї, але за умови, що Київ продовжить боротьбу з корупцією на всіх рівнях.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.