Нідерланди приєднаються до позову Австрії до Німеччини через платні автобани

Середа, 13 грудня 2017, 16:13

Нідерланди заявили про наміри приєднатися до позову Австрії проти Німеччини через плани Берліна зробити платним проїзд на автобанах.

Про це повідомляє The Local.

"Нідерланди приєднаються до Австрії у позові проти Німеччини у Суді ЄС" - заявила міністр інфраструктури Нідерландів Кора ван Нювенхейзен.

Німеччина планує запровадити оплату за проїзд автобанами з 2019 року. Австрія у жовтні подала позов до Суду ЄС, обґрунтовуючи його тим, що німецьким водіям вартість проїзду будуть компенсувати через зниженню податку на транспортні засоби. В той час як водії з Австрії, Італії або Франції змушені будуть платити повну вартість.

"Нідерланди вважають, що встановлення платного проїзду суперечить забороні дискримінації, а також є несправедливою перешкодою для вільного руху", - зазначила Кора ван Нювенхейзен.

Раніше Брюссель критикував Німеччину за те, що новий дорожній збір буде поширюватися в рівній мірі як на німецьких, так і на іноземних водіїв легкових автомобілів.

Зрештою ЄС та Німеччина досягли компромісу, який передбачає, зокрема, що німецькі водії найбільш екологічних автомобілів (категорії "Євро-6") платитимуть ще більш низький податок на автомобіль, ніж планувалося раніше. Цей податок буде відніматися з суми дорожнього збору.

Короткострокові тарифи за проїзд по автобанах Німеччини для іноземних водіїв також будуть знижені. Так, десятиденний тариф, залежно від об'єму двигуна і шкідливих вихлопів, складе 2,5 євро, 4, 8, 14 і 20 євро. Раніше передбачалися лише три категорії оплати - 5, 10 і 15 євро.

Очікується, що дорожній збір з власників легкових автомобілів повинен буде приносити в казну Німеччині за 500 мільйонів євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.