Порошенко про рішення Канади щодо зброї: шлях до посиленої оборонної допомоги відкрито

Середа, 13 грудня 2017, 18:48

Президент України Петро Порошенко подякував США і Канаді за надання підтримки в сфері безпеки, зокрема, за включення Канадою України до списку країн, в які дозволено постачання автоматичної стрілецької зброї.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Як і домовлялися, Сполучені Штати санкціонували безпекову допомогу нашій державі, а Канада включила Україну до Контрольного переліку країн, до яких дозволено поставку автоматичної зброї. Шлях до посиленої оборонної допомоги Україні відкрито", - відзначив президент.

Посол України в Канаді Андрій Шевченко у своєму Twitter пояснив, що включення України в цей список створює законні підстави для поставки багатьох видів зброї в Україну.

Як повідомлялось, Канада включила Україну у контрольний список країн, згідно з яким знімається обмеження на продаж вогнепальної зброї.

Напередодні Президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет США на 2018 рік, в якому передбачається виділення 350 мільйонів доларів для надання безпекової допомоги Україні та заходи щодо протистояння російській агресії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.