Коаліція у Німеччині: Соціал-демократи взяли паузу після зустрічі із Меркель

Четвер, 14 грудня 2017, 09:45

Зустріч лідерів ХДС, ХСС та СДПН не дала відповіді на питання щодо можливості нової "великої коаліції". 

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Лідери керівних Християнсько-демократичного союзу (ХДС) та Християнсько-соціального союзу (ХСС) у середу, 13 грудня, провели з очільником Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) попередні консультації щодо можливості переговорів стосовно формування стабільної коаліції.

Після 2,5 годин перемовин сторони повідомили, що соціал-демократи визначаться зі своєю оцінкою перспективи таких переговорів у п'ятницю, 15 грудня.

У спільній заяві перемовників ідеться, що багатосторонній діалог був "відкритим та повним довіри".

Представники ХДС та ХСС "дали чітко зрозуміти, що готові разом із СДПН вести зондування (попередні консультації щодо можливості формування більшості. - Ред.) задля формування стабільного уряду".

У розмові брали участь лідер ХДС Ангела Меркель, голова СДПН Мартін Шульц, очільник ХСС Горст Зеегофер, керівниця фракції соціал-демократів Андреа Налес та її колега з ХДС Фолькер Каудер.

Як відомо, блок Ангели Меркель, партії "Зелені" та "Вільні демократи" не домовилися про формування коаліції після місяця переговорів, після чого у Бундестазі заговорили про можливість перевиборів у Німеччині до Великодня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.