Держдеп США закликав РФ припинити обстріли цивільних районів Донбасу

Четвер, 14 грудня 2017, 11:08

Державний департамент США закликав Росію припинити обстріли українських цивільних районів на Донбасі та вивести свої сили. 

Про це напередодні заявила прес-секретар Державного департаменту США Хізер Науерт.

Речниця Держдепу заявила, що Сполучені Штати, як і раніше, глибоко стурбовані ескалацією насильства та погіршенням гуманітарної ситуації в Східній Україні.

За словами Науерт, США занепокоєні обстрілами сепаратистів поблизу Донецької фільтрувальної станції та Авдіївського коксохімічного заводу.

"Підтримувані Росією сили повинна негайно залишити свої нові позиції навколо фільтрувальної станції. Ми знову закликаємо Росію припинити артилерійські і ракетні обстріли українських цивільних районів і дотримуватися режиму припинення вогню, як йдеться в Мінських угодах...

Ми закликаємо Росію здійснити негайні кроки щодо подолання гуманітарної кризи через виведення своїх сил і розміщення в регіоні миротворчої місії ООН. Ми також звертаємося до України із закликом зробити більше для полегшення страждань цивільного населення та захисту життєво важливої інфраструктури", - сказала вона.

"Рішення щодо припинення насильства на сході України та забезпечення поліпшення відносин зі Сполученими Штатами й міжнародним співтовариством, безумовно, залежить від Росії", - додала вона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.