Путін про літак Качинського: якщо були вибухи, то вибухівку поклали у Варшаві

Четвер, 14 грудня 2017, 15:46

Президент РФ Володимир Путін назвав нісенітницею заяви Польщі про причетність Росії до катастрофи літака президента Леха Качинського під Смоленськом у 2010 році.

Про це він сказав на щорічній прес-конференції в Москві, повідомляє РІА Новості.

"Слухайте, ну ми втомилися від подібного блефу. Просто втомилися. Нісенітниця якась. Не було там ніяких вибухів. Це вивчено експертами з польської сторони і з російської... Ми переживали (з приводу цієї трагедії) разом з вами. Ні, потрібно накручувати на голому місці", - сказав Путін.

Після того, як Путін сказав, що вибухів не було, він закликав Польщу розслідувати закладення вибухового пристрою в літак Качинського.

"Якщо на борту були вибухи, а літак-то звідки злетів? З Москви або з Варшави? Значить там (в Польщі) їх і поклали. Ми чи що, якісь російські агенти туди (в літак) пробралися і поклали вибухівку? Шукайте у себе тоді", - сказав він.

Нагадаємо, міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич заявив, що Смоленська катастрофа не була випадковістю і пообіцяв навесні представити звіт експертів.

10 квітня 2010 року неподалік летовища "Сєвєрний", що поблизу Смоленська, розбився літак Ту-154 з президентом Польщі Лехом Качинським на борту.

У катастрофі загинуло 96 осіб. Польська делегація прямувала на заходи з нагоди 70-ї річниці Катинського злочину.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.