Єврокомісія почне процедуру введення санкцій проти Польщі у середу – прем’єр

Четвер, 14 грудня 2017, 16:17

Наступного тижня Європейська комісія розпочне процедуру проти Польщі, яка може призвести до позбавлення права голосу Польщі у Європейському Союзі.

Про це у четвер в Брюсселі заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, повідомляє Reuters.  

Процедуру Єврокомісія запустить у середу відповідно до 7 статті договору ЄС, згідно з якою усі країни-члени Європейського Союзу повинні поважати загальні цінності євроспільноти, включно з верховенством права.

"Наскільки я розумію, вже було прийнято рішення про те, що наступної середи Європейська комісія планує запустити статтю 7.1, то ж, швидше за все, стаття буде запущена", - сказав Моравецький журналістам.

"Від початку цього несправедливого процесу щодо нас, і поки він не завершиться, ми обов'язково будемо говорити з нашими партнерами", - додав він.

Нагадаємо, в середині листопада Європарламент схвалив критичну резолюцію щодо Польщі, яка рекомендує запустити процедуру застосування санкцій проти країни.

Документ закликав уряд Польщі поважати верховенство права і основоположні права, закріплені в договорах, та різко критикував погіршення дотримання норм ЄС.

Критику, зокрема, викликала судова реформа у Польщі,  вирубка лісу у Біловезькій пущі, расистський марш у Варшаві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: