Франція виділить 100 млн євро на високошвидкісний інтернет у селах

Четвер, 14 грудня 2017, 16:53

Прем'єр-міністр Франції Едуар Філіп оголосив, що для забезпечення доступу до високошвидкісного інтернету у найбільш ізольованих частинах країни до 2022 року буде виділено 100 млн євро.

Про це повідомляє The Local.

Станом на сьогодні 7,5 мільйонів французів не мають доступу до високошвидкісного підключення. Близько півмільйона не мають інтернету взагалі.

Французький уряд започаткував проект "Високошвидкісна Франція", згідно з яким до 2022 року домогосподарства в найбільш віддалених районах країни повинні отримати доступ до високошвидкісного інтернету.  

Згідно з планом уряду, оголошеним в 2013 році, уряд планує забезпечити "хороший доступ в інтернет" на території всієї країни до 2020 року і дуже високошвидкісний доступ (швидкість 3 мегабіти на секунду або більше) - до 2022 року.

Цього літа президент Франції Еммануель Макрон заявив Сенату, що хоче пришвидшити дедлайн реалізації програми до 2020 року. Однак опитування демонструють величезний розрив між сільськими і міськими районами Франції у доступі до інтернету.

За оцінками опитування групи UFC-Que Choisir, цей план відстає принаймні на 10 років від запланованого терміну і мета не буде досягнута навіть до 2035 року, якщо робота буде продовжуватися за поточним курсом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.