У Конгресі США підготували законопроект про допомогу Україні у сфері кібербезпеки

П'ятниця, 15 грудня 2017, 07:34

Комітет у закордонних справах Палати представників Конгресу США розглянув та рекомендував до схвалення проект "Закону 2017 року про співпрацю з Україною з питань кібер-безпеки".

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Посольство України в США.

Законопроект визначає, що політикою США є надання допомоги урядові України в удосконаленні власної стратегії кібер-безпеки.

Зокрема, йдеться про "встановлення найбільш сучасних безпекових оновлень на комп’ютерах органів державної влади, у тому числі систем програмного захисту, спрямованих на захист об’єктів критичної інфраструктури України; зменшення залежності України від російських технологій; сприяння розширенню участі України у програмах обміну інформацією, що пов’язана з проблематикою кібер-безпеки, та міжнародних зусиллях з протидії кібер-загрозам, а також розбудові нашою країною власних спроможностей у сфері кібер-безпеки".

У документі підтверджується відданість Сполучених Штатів Хартії про стратегічне партнерство між Україною та США, Будапештському меморандуму про гарантії безпеки, підтримці співробітництва нашої держави з НАТО

"Реалізація даної законодавчої ініціативи стане важливим внеском у боротьбу України з гібридною війною РФ, що триває і складовою якої є здійснення кібер-атак проти нашої держави", - заявили у Посольстві України в США.

Повідомляється, що співавторами документа виступили члени Конгресового українського кокусу, конгресмен-демократ Б.Бойл та конгресмен-республіканець Б.Фітцпатрик.

Нагадаємо, 12 грудня президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет США на 2018 рік, в якому передбачається виділення 350 мільйонів доларів для надання безпекової допомоги Україні та заходи щодо протистояння російській агресії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.