Орбан порівняв міграційний спір в ЄС з військовою битвою

П'ятниця, 15 грудня 2017, 14:49

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вдався до військових метафор, щоб описати масштаб розколу між країнами ЄС щодо їхньої позиції щодо міграції.

На відеозаписі, опублікованому у Facebook, Орбан барвисто описав робочу вечерю лідерів ЄС на саміті в Брюсселі, яка тривала до пізньої ночі четверга, повідомляє Associated Press.

"На годиннику 00:40. Ми боролися один з одним до тепер. Це був ближній бій, політичний ближній бій", - сказав Орбан.

Він заявив, що поляки, угорці, чехи та словаки добре показали себе в бою проти тих, хто змушує їх прийняти біженців із таборів у Італії та Греції.

"Ми дотримувалися наших позицій, але ми не зуміли переконати наших супротивників", сказав Орбан, додавши, що битва продовжиться на наступному саміті ЄС у березні.

Протягом останніх двох років у ЄС відбувся розкол між країнами східної та західної частини блоку щодо того, як вирішити міграційну проблему. Розбіжності створили недовіру між сусідами ЄС і активізували антимігрантські партії по всій Європі, загрожуючи існуванню європейського проекту.

У четвер чотири центральноєвропейські країни – Польща, Угорщина, Словаччина та Чехія - оголосили, що планують витратити близько 35 мільйонів євро на посилення кордонів ЄС. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.