Новий уряд Австрії склав присягу на тлі протестів

фото
Понеділок, 18 грудня 2017, 13:38

Президент Австрії прийняв присягу нового уряду, в той час як у центрі австрійської столиці мітингували противники новоствореного кабінету.

Про це повідомляє Die Presse.

Кожен із 14 міністрів підтвердив зобов’язання добросовісно дотримуватись Конституції та законів Австрії. Президент Ван дер Беллен не обмежився прийняттям присяги, а відійшов від протоколу та обмінявся із кожним членом кабінету приватними репліками.

 Президент Австрії спілкується з канцлером Себастіаном Курцом

Він описав канцлера Курца та віце-канцлера Штрахе як досвідчених, орієнтованих на співпрацю людей. Водночас наголосив, що важливо "бути уважними у використанні своєї мови" та "поважати інакодумство і права меншин".  

Поки уряд складав присягу, на вулицях Відня протестували демонстранти проти участі в ньому ультраправих. Деякі тримали в руках плакати "Геть нацистів" та "Не дозвольте нацистам правити", пише Reuters

Заявки на проведення демонстрацій подали дев’ять окремих груп протестувальників. За оцінками поліції, участь у акціях беруть 5,5 тисяч осіб. Організатори називають цифру у 10 тисяч, пише Der Standard.

 Демонстранти намагались перелізти через паркан

Поліція повідомляє про незначні інциденти. Зокрема, демонстранти намагались перелізти через паркан біля президентського палацу, їх втихомирювали водяними пушками. За останніми даними, правоохоронці затримали двох осіб.

Як повідомлялось, ультраправа Партія свободи (FPO) у майбутньому уряді Австрії отримає контроль над міністерствами закордонних справ, внутрішніх справ та оборони в рамках коаліційної угоди, досягнутої з консервативною Народною партією.

Читайте також статтю на "Європейській правді": "Ультраправа Австрія: чим загрожує призначення глави МЗС за квотою радикалів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: