Прем'єр Словенії прибув до Хорватії для вирішення територіального спору

Вівторок, 19 грудня 2017, 16:26

Прем'єр-міністр Словенії Міро Церар прибув до Загреба з метою врегулювання давнього територіального спору з Хорватією.

Про це повідомляє Balkaninsight.

Після декількох місяців сварок та скасованих зустрічей, прем'єр-міністр Словенії прибув у Загреб у вівторок, щоб зустрітися зі своїм хорватським колегою Андрієм Пленковичем в надії просунутися вперед у питанні морського кордону у Піранській затоці на півночі Адріатичного моря.

Повідомляється, що напередодні зустрічі в Загребі, Церар зустрівся із лідерами своїх партнерів по коаліції в Любляні.

У той час як деякі члени коаліції заявили про відсутність надії на те, що зустріч завершить територіальний диспут, Карл Ер'явец, президент Демократичної партії пенсіонерів і віце-прем'єр-міністр Словенії висловив сподівання, що Церар не буде підписувати жодних двосторонніх угод.

"Я сподіваюся, що наш прем'єр не буде підписувати або брати які-небудь зобов'язання, тому що у нас є поганий досвід з хорватськими політиками. Ми не можемо навіть почати говорити про двосторонню угоду, тому що це буде означати, що ми відмовимося від (рішення) арбітражу", - сказав віце-прем'єр-міністр Словенії.

Нагадаємо, у червні Арбітражний суд в Гаазі виніс рішення щодо спору між Хорватією та Словенією довкола морського кордону у Піранській затоці на півночі Адріатичного моря. Суд віддав Словенії близько 75% вод Піранської затоки, як того і просила Любляна. У Хорватії назвали рішення суду заангажованим, відмовившись його виконувати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.