Росія приховує справжні причини Смоленської катастрофи – глава МЗС Польщі

Середа, 20 грудня 2017, 14:23

Глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що перетримуючи уламки Ту-154М, Росія дає підстави вважати, що вона у чомусь винна.

Про це повідомляє "Польське радіо".

Так очільник польської дипломатії прокоментував слова президента Росії Володимира Путіна, який під час прес-конференції минулого тижня сказав, що на борту Ту-154М вибухів не було.

"Ми чесно відповідаємо Росії: що довше перетримуєте уламки, що довше не хочете співпрацювати під час слідства, аби прояснити причинити катастрофи, то більше даєте підстави для підозр, що у вас щось на совісті, що та катастрофа виглядала значно інакше, ніж представлено у доповіді Міждержавного авіаційного комітету (МАК), і що ви приховуєте справжні причини цієї катастрофи. Це наша позиція", - сказав польський міністр.

Він підкреслив, що для вивчення причин авіаційної катастрофи "потрібно отримати уламки літака та спробувати скласти їх знову".

"Без можливості відбудови літака цю катастрофу не вдасться відтворити, не вдасться дізнатися її причини", - сказав Ващиковський.

На думку глави МЗС Польщі, президент Росії "добре про це знає". "Перетримування уламків літака протягом понад 7 років викликає певні запитання - чому росіяни це роблять", - сказав міністр.

Нагадаємо, міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич заявив, що Смоленська катастрофа не була випадковістю, і пообіцяв навесні представити звіт експертів.

10 квітня 2010 року неподалік летовища "Сєвєрний", що поблизу Смоленська, розбився літак Ту-154 з президентом Польщі Лехом Качинським на борту.

У катастрофі загинуло 96 осіб. Польська делегація прямувала на заходи з нагоди 70-ї річниці Катинського злочину.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.